Testovi mobitela

SAGEM MYZ-55

MYZ-55 MYZ-55
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 81 x 41 x 24
Masa uređaja (g) 85
Zračenje (W/kg) 1,44
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 700
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 180
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 998 kn
Info T-mobile


098 / 1520
http://www.t-mobile.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

SIMPA KLIZAČ
Autor: Krunoslav Ćosić

KLIZNI MODEL

koji osvaja na prvi pogled. Nakon tih sedam riječi slijedi još 509 riječi koje će vam dočarati o kakvom je malom biseru riječ, koji je nastajao u nekoj ne možda školjkastoj tvornici. S koje god strane da ga se pogleda, myZ-55 izgleda zanimljivo – s prednje strane nižu se jedna do druge zanimljive linije poput ljudskog dlana, dok stražnjom stranom dominira krug na čijem se rubu smjestila minijaturna kamera. U njezinoj ravnini, na drugom dijelu kruga, nalazi se još jedno «oko», a riječ je o ogledalcu u kojem se može vidjeti vlasnik telefona. Ipak, svu tu ljepotu pomalo narušava antena, bez koje ni jedan mobitel ne može raditi. Ipak, kada se ponovno pogleda kućište, postaje jasno zašto su se Francuzi odlučili za takvo rješenje – uređaj je malen i u kućištu nije bilo mjesta za nju.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148334516.jpg

KLIZANJE

Nakon što se malog Sagema primi u ruku, palcem je potrebno pritisnuti oznaku myZ-55, koja se nalazi ispod zaslona, te gornji dio kućišta lagano gurnuti prema gore. Tada do izražaja dolaze dvije stvari koje ćemo opisati u ovom dijelu teksta, a to su tipkovnica i zaslon. U gornjem se dijelu tipkovnice nalazi čak devet tipki kojima se upravlja uređajem. Osim standardnih rvenozelenih tipki i funkcijskih tipki smještenih ispod zaslona, tu je i peterosmjerni dio kojim se ulazi u izbornik. Želite li aktivirati zaslon iz stanja «spavanja», potrebno je tipke pritisnuti dva puta jer se nakon jednog dodira najprije uključuje screensaver, a tek se drugim pritiskom dolazi do kompletnog prikaza zaslona. Prva je razina izbornika šarolika i neke će korisnike možda uveseljavati, no ozbiljniji bi se korisnici mogli nasmijati takvom rješenju. U svakom je slučaju izbornik vrlo intuitivan, a na drugoj razini potpuno tekstualan. Zaslon je solidne veličine, s velikim brojem piksela, te vidljiv iz svih kutova. Zanimljiva se operacija događa pritiskom na desnu funkcijsku tipku ispod zaslona – pojavljuje se sitan tekstualni izbornik koji se pritiskom a tipke za navigaciju prema dolje tako i pregledava.

DALJE SLIJEDI…

…lagani okret koji otkriva pogled na stražnju stranu kućišta i na kameru koja omogućuje fotografije u veličini 640x480 piksela. U današnje vrijeme megapiksela, ovaj fotoaparat omogućuje 0,3 megapiksela. Stoga bi vlasnici ovog telefona njegovu kameru mogli koristiti kada drugima žele poslati MMS poruku ili pak fotku spremiti u memoriju telefona za daljnja pokazivanja. Memorija od 3,7 MB prosječnom bi korisniku mogla biti dovoljna samo uz povremena čišćenja memorije, dok će mobilni fotografi dosta brzo napuniti njegovu memoriju. Do kamere se dolazi kretanjem po izborniku i dužim pritiskom na desnu funkcijsku tipku ili pak dvama kraćim pritiscima. Omogućen je jednostruki zoom te promjena dnevnog i noćnog snimanja. Pritiskom na desnu navigacijsku tipku moguće je odrediti hoće li fotografija biti horizontalna ili vertikalna, a o kojem je trenutnom položaju riječ, kazuje mali čovječuljak, koji se pojavljuje u desnom gornjem dijelu zaslona. Fotografije se nakon sprema nja u memoriju (spremanje traje nekoliko sekundi) mogu poslati MMS porukom ili pak putem USB kabela. Sagem ima standardne funkcije, kao što su Java igrice, GPRS, speakerphone i kalkulator, a imenik omogućuje unos do 1000 kontakata. Riječ je o zanimljivom telefonu koji ima i vanjsku antenu, koju danas uopće više ne viđamo.

 

 

 

Komentari

Hello kitty

08. ožujka 2009 - 17:23 Prijavi neprimjeren komentar

KAKO JADNO!!


Odgovori